İSTANBUL / MALTEPE - TOKİ Maltepe Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Okulumuz 2021 yılında mahalle muhtarı Sayın Yaşar Kaygusuz, İstanbul Milletvekili Sayın Osman Boyraz'ın yoğun uğraşları ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Maltepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan arazi üzerinde inşa edilmiştir. Aynı arazi üzerinde bir ilkokul ve bir adet imam hatip orta ve lise binasının yapılmasının yanı sıra geri kalan bölümleri ise Marmara Üniversitesi yerleşkesi olarak inşa edilmektedir. Okulun bulunduğu alan tam bir eğitim kampüsüne dönüşmekte ve çevrenin çehresini değiştirmektedir. Okul 28 dersliğinin yanı sıra fen dersleri laboratuvarları, müzik-resim atölyeleri, kapalı ve açık profesyonel spor salonları ile modern bir eğitim yuvasıdır. Okulumuz 2022 Şubat ayında 3 sınıf ile faaliyete geçmiş olup, 2022-2023 eğitim yılından itibaren 7 adet 9'uncu sınıf ile eğitim hayatına devam etmektedir.

Yayın: 15.10.2022 - Güncelleme: 15.10.2022 20:06 - Görüntülenme: 815